Foredrag

SMIL TIL LIVET

– også når det giver dig tæsk!

Hvordan kommer du videre i livet efter svær sygdom?.. Efter flere store livskriser?

foredraget der hedder “Smil til livet – også når det giver dig tæsk” Handler om livsvilje og livslyst, energi, gejst,…. og om hvordan vi kommer igennem kriserne på bedste vis. Fortalt og leveret med et smil på læben og en positiv indstilling til livet.

Lidt om mig:

Da jeg var 31 og lige havde født vores 2 barn fik jeg en kræft diagnose. Efter 1 1/2 år med kræftbehandling der blev afsluttet med en stamcelletransplantation trænede jeg mig op til at løbe 5 1/2 Marathon og et enkelt Marathon. Jeg kæmpede mig tilbage til et job som grafisk designer og illustrator ved LEGO i Billund.

Da jeg var 38 (2016) faldt jeg på en skiferie, slog hovedet og fik en hjerneblødning. Jeg lå i koma i 2 uger efter og var indlagt på Hammel neurocenter i 4 mdr. Jeg har gang i en daglig kamp for at komme så langt som muligt. Det har bl.a ført mig en tur til Florida for at få behandling på en privat læge klinik. Jeg har lige skrevet min første børnebog som jeg arbejder på at få markedsført. Jeg er igang med en coach uddannelse. Jeg lærer lidt om mig selv undervejs og måske bliver jeg dygtig nok til, at kunne hjælpe andre mennesker i en livskrise med at kunne acceptere deres situation og komme videre.

Jeg har i dag en halvsidig lammelse på min venstre side. Jeg er dog oppegående uden stok. Jeg er vokset op med en alkoholisk far, der selv fik en hjerneblødning da han var 38. Han døde da han var 58. Jeg er trods alt dette stadig gift med min mand og børns far og har 2 velfungerende drenge på 10 og 14. Og jeg smiler stadig:)

Foredraget handler nu mest om hvordan vi som mennesker kommer bedst muligt igennem de kriser, der uundgåeligt vil ramme os på den ene eller anden måde. Det handler om positivitet og glæden ved livet.

Jeg er klar igen til efteråret til at tage ud på tur og besøge netop dig og din virksomhed eller forening eller måske noget helt tredje.

Jeg glæder mig til at høre fra dig;)

 

 

Udpluk af feedback jeg har fået på foredraget:

feb 19.

Der var stille i rummet, da Christina Didriksen i aftes fortalte om sit liv de seneste 10 år. Vi tænkte vel hver især, at det kan ikke passe, at eet menneske skal gå så meget igennem. Kræft i flere omgange, et problematisk forhold til sin far og senest en delvis lammelse efter en hjerneblødning p.g.a. en skiulykke. Men Christina har klaret det, og hun smiler stadig. Hun må være gjort af et særligt stof. Hun kan også noget særligt – hendes plakater til fordel for “Knæk Cancer” er både smukke og meningsfyldte. Vi glæder os til at se mere til hende.

Inger-Lise Formand Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling Ikast-Brande

———————————————————

okt 18

I efteråret havde vi glæden af Christinas foredrag, der var fuld af nerve og nærvær. Christina fortæller med en hjertelighed, der giver del i hendes verden og forbinder den med vores, der sidder og lytter. Hun er ærlig, autentisk og humoristisk, og så havde hun en fin struktur på foredraget samt en god åbenhed over for de spørgsmål, hun efterfølgende gav rum for. Christinas foredrag giver noget at gå hjem på.

Sognepræst Ditte Bruun Laursen

————————————————-

okt 18

1) Du fortæller om dit livs største og vanskeligste udfordringer på en meget meget ærlig, personlig og indlevende måde. Du formåede at fortælle på en så indlevende måde, at billeder og følelser blev dannet i hovedet. Der er ingen tvivl om, at du og din livshistorie gjorde indtryk på ALLE i salen, hvilket den larmende tavshed til sidst, var et bevis på – ingen havde ord, lige da du var færdig.

Du rørte noget i os…  Du rørte os med en meget barsk og personlig beretning, som har sat gang i tankerne hos mange, det er jeg ikke i tvivl om.

Den satte et almindeligt, forholdsvist uproblematisk liv i perspektiv. Du har oplevet livet fra sin mest barske og ubarmhjertige side, men har alligevel formået at holde livsglæden og gejsten i kog, det kræver sin quinde.

Noget af det, der gjorde mest indtryk på mig, er din vilje til at ville livet, ikke at give op, men søge efter de gode ting i livet – også når det er aller aller sværrest.

Der er blevet snakket en del om din beretning herude – i positiv forstand – fordi folk blev ramt / rørt af den.

Endelig vil vi endnu en gang, Christina, gerne takke dig og rose dig for at turde fortælle din meget personlige beretning. Du lader andre komme tæt på, det er modigt.

Det var en rigtig god oplevelse at høre dit foredrag og mærke din vilje til livet. Du lærte os alle noget den aften – nemlig at “Smile til livet – også når det giver dig tæsk”

På vegne af Isenvad og Omegns Borgerforening

Iben Bartnik Eskildsen

———————————————–