Forventninger og skuffelser

En glædelig og hyggelig jul?

En glædelig og hyggelig juleaften, det ønsker vi os vel alle? Den gode julestemning, med den gode mad, de gode gaver, de dejlige gæster, hvor vi har hyggelige snakke sammen og den hyggelige stemning af lys og julepynt, der spreder juleglæden.

Det er ikke så nemt med alle de forventninger, om at alt helst skal forløbe på en helt bestemt måde.

Vi ved alle at for dem med små midler eller ressourcer kan det være en ekstra svær tid. Forventningerne ligger og lurer, og det kræver afklarede relationer og forventninger til hinanden, for at det ikke skal ende i frustration, irritation og dårligt humør.

Vi har ofte både bevidste og helt ubevidste ideer om, hvordan julen skal være. Fyldt med traditioner, og hvis det pludselig er nødvendigt, at ændre på dem, kan vi blive udfordrede, hvis der skal ændres lidt i det vi plejer. Hvis ikke vi så, har det godt sammen alle årets andre dage, så får vi det bestemt ikke i julen, hvor vi næsten kun kan skuffe hinanden.

Sagen er, at hvis vi føler et stik af skuffelse over julen eller andre tidspunkter, så ligger bolden på vores banehalvdel. Vi har haft forventninger, som andre ikke har kunnet indfri. Det bedste vi kan gøre, er at være realistiske omkring de familiemæssige forhold vi er i. Få afstemt dine forventninger med dig selv og dine nærmeste.

Det er ikke maden, der er juleaften.

Det er ikke gaverne, der er juleaften.

Der er ikke pynten, der er juleaften.

Det er ikke gæsterne, der er juleaften.

Det at vi åbner vores hjerter og bliver modtagelige over for følelser som kærlighed, medfølelse, fleksibilitet overfor andre måder at holde jul på, generøsitet og taknemlighed, det er det julen handler om.

Husk; perfekt er kedeligt! Lær at sige PYT!! Elsk og vær taknemlig for alt det du har, og dem du elsker, og som elsker dig.

Som Frans sf assissi siger i sin bøn; det er ved at give, at vi får.

Jeg ønsker dig en rigtig glædelig og hyggelig jul sammen med dem af dine. ❤️

#jul #forventninger #hygge #skuffelse #frustration #irritation #hyggelig #detervedatgiveatvifår #smil #smiltillivet #juleaften #glædeligjul

Offentliggjort af Christina Didriksen

Kreativ. Coach, forfatter, massør, foredrag. Underviser i meditation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: