5 dages vandfaste

Forleden så jeg en dokumentar om en kvinde, der havde kureret sin egen kroniske hovedpine gennem 26 år efter et trafikuheld ved at faste 2 gange af 40 dage. Det lyder vildt at kroppen kan undvære mad så længe. Jeg har selv eksperimenteret med faste igennem de sidste ca 6 – 8 år.

De første gange, var det rigtig svært, men efterhånden som min krop har lært at være i fedtforbrændings tilstand, er det blevet nemmere. Jeg har taget rigtig mange faster på 36 timer. 1 faste på 3 døgn i foråret, og nu har jeg lige taget 5 hele døgn. Jeg bygger langsomt på, for jeg vil se hvor meget, jeg kan hele og regenere, især min hjerne efter hjerneblødningen i 2016.

Motivationen har intet med vægttab at gøre, selvom man selvfølgelig smider nogle kilo i processen, men det er udelukkende en nysgerrighed på, hvad kroppen egentlig er i stand til. Jeg har planer om at skal prøve endnu længere faster med tiden. Hvornår ved jeg ikke endnu. Som regel er det en spontan beslutning, og jeg har motivationen til at “nu” skal det være.

Efter en længere faste sætter jeg virkelig pris på at spise på en helt ny måde. Jeg tager ikke maden for givet. De første par dage i fasten er de værste, for der, er du stadig sulten og ikke helt i ketose. De følgende dage bliver det nemmere. Det er ikke det usunde jeg craver efter 5 dage, men blåbær, æbler og tomater 😉 jeg kan anbefale den gratis app der hedder LIFE og du kan se nogle af dr. Bergs videoer på YouTube, hvis du skulle have lyst til at vide mere om faste. På appen Gaia har de en film, der hedder Fasting, the movie. Du kan også søge på vandfaste og en masse info dukker op.

Fremskridt/forbedringer indtil nu

De første år jeg prøvede at faste, var efter min stamcelletransplantation i 2010 og mit helbred skrantede. Efter jeg droppede mælken og begyndte at faste, har jeg ikke haft brug for penicillin. Tidligere var det 4-5 gange på et år.

Jeg bliver stadig mere klar i hovedet og kan rumme flere ting på en gang.

Jeg føler mig ret overbevist om at det at jeg har vist, at jeg kan køre sikkert i trafikken er en del af det. Det er lidt nemmere for mig at vende mig om uden at miste balancen og i går “glemte” jeg at tage mine briller på;) så måske er mit syn også lidt forbedret.

jeg er helt overbevist om at dette er vejen frem for mig. Tiden skal bare være rigtig og øvelse gør jo som sagt mester. Det skulle jo gerne foregå sikkert og forsvarligt. Skriv til mig, hvis du har specifikke spørgsmål til det at faste. Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig🙏🏻

På billedet ser du min breake fast måltid. 1 skal med vindruer og blåbær. Vegansk pære/banan youghurt fra naturli. Mandler, hasselnødder, cashewnødder og rosiner ❤️

Dette billede er en oversigt over hvad der sker i kroppen hvornår i løbet af en faste…

Offentliggjort af Christina Didriksen

Kreativ. Coach, forfatter, massør, foredrag. Underviser i meditation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: